Dačić: Mi smo pravi pobednici

Lider SPS-a Ivica Dačić izjavio da je ta koalicija "jedini pravi pobednik izbora" i da će se zalagati za odbranu teritorijalnog integriteta i za socijalnu pravdu

Izvor: Beta

Nedelja, 11.05.2008.

23:46

Default images

"Svako ko računa na našu koaliciju mora da prihvati ta dva osnovna principa", poručio je Dačić na konferenciji za novinare u sedištu SPS-a i ocenio da su građani dali podršku upravo toj politici.

Dačić je rekao da je rezultat koalicije na izborima "naš veliki povratak na politički scenu Srbije", odnosno početak delovanja za ostvarenje dva osnovna principa, borbe za teritorijalni integritet i za socijalnu pravdu.

On je zahvalio svim građanima koji su glasali za listu SPS-PUPS-JS.

Mrkonjić: Nećemo biti "jezičak na vagi"

Funkcioner Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je večeras da socijalisti u eventualnim postizbornim pregovorima neće biti "jezičak na vagi", već ravnopravni partneri.

"Nema jezička na vagi, mi ćemo biti ravnopravni partneri, jezičak na vagi nikad nećemo biti. Ni jednu više stranku, niti vladu nećemo podržavati, ali učesće u vladi hoćemo u vlasti, hocemo i ono što dobijemo za to ćemo odgovarati narodu", rekao je Mrkonjić.

On je kazao da sa onima koji su hapsili Slobodana Miloševića i "koji hladno puštaju Kosvo" neće biti saradnje, ogradivši se da je to njegovo mišljenje, a ne stav partije.

Mrkonjić je naveo da je 8,2 odsto glasova, koliko se procenjuje da će osvojiti koalicija SPS-PUPS-JS, relativno dobar izborni rezultat.

On je rekao da očekuje da će veoma brzo uslediti novi izbori i da očekuje da će na njima ta koalicija osvojiti duplo više glasova.

"Moji drugovi i ja smo zadovoljni rezultatom. Ja i nisam posebno, zato što smatram da u ovom trenutku vrednost ove koalicije ima veći uticaj u narodu", kazao je Mrkonjić. Funkcioner Socijalističke partije Srbije i kandidat za gradonačelnika Beograda Žarko Obradović izjavio je da nije zadovoljan rezultatima izbora, ali da smatra da se SPS, ipak, “nalazi na dobom putu i da može da osvoji više glasova”.

On je rekao da ne želi da daje najave eventualnih budućih koalicija, te da to treba da bude zajednička odluka koalicije SPS-PUPS-JS.

Obradović je zajključio da je ovo najbolji rezultat SPS-a posle 2000. godine, ali je ukazao i da je to zajednički rezultat koalicije u kojoj je SPS izašao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: