Dinkić: Ponuda radnicima "Zastave"

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić ponudio sindikatima "Zastava automobili" i "Zastava kamioni" potpisivanje protokola o isplati dugovanja bivšim i sadašnjim radnicima.

Izvor: B92

Nedelja, 04.05.2008.

18:58

Default images

"Procenjujemo da je reč o deset miliona evra i protokol o isplati kompletnih dugovanja svim radnicima fabrika automobila, kamiona i specijalnih vozila iz Sombora bio bi deo ugovora koji će uskoro potpisati Vlada Srbije i "Fijata" o zajedničkom ulaganju", izjavio je Dinkić posle razgovor s predstavnicima sindikata "Zastave".

Prema njegovim rečima, posle utvrđivanja tačnih pojedinačnih iznosa dugovanja prema radnicima u evrima, u naredne četiri godine u jednakim ratama radnicima bi se isplaćivala dugovanja u dinarima po kursu na dan isplate, a od radnika očekuju da odustanu od sudskih tužbi i kamata na ime potraživanja dugovanja.

Dinkić je naglasio i da je sindikalnim liderima predloženo i da radnici dobijaju u narednih deset godine dividende.

"S obzirom na to da će džava kao vlasnik 30 odsto 'Zastave' dobijati dividende, smatramo da i radnici treba dobiju 30 odsto od ukupnih dividendi", objasnio je Dinkić i naglasio da je "njegovo" ministarstvo prihvatilo predlog sindikata da oko 200 radnika koji žele dobrovoljno da odu iz fabrike dobiju 300 evra po godini staža.

O svim predlozima, kako je izjavio predsednik Samostalnog sindikata Zoran Mihajlović, radnici će se izjasniti do sutra, za kada je i najavljeno potpisivanje protokola predstavnika sindikata s Ministarstvom ekonomije, a koji bi bio deo ugovora između Srbije i "Fijata".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: