Koštunica: SSP razbija Srbiju

Lider DSS-a Vojislav Koštunica smatra da potpis na Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom "vodi razbijanju Srbije".

Izvor: Tanjug

Subota, 03.05.2008.

10:35

Default images

"Ne mogu da razumem da neko misli da će Kosovo moći bolje da brani tako što će ga se odreći", rekao je Koštunica u intervjuu "Politici". "Lično, čin potpisivanja SSP-a nazivam protivustavnim i antidržavnim", kazao je Koštunica.

Koštunica je rekao da "Evropa nije raj, Evropa je neophodnost", ali i da je "besmislica očekivati da će poteći med i mleko posle potpisivanja SSP ili članstva u EU".

"Osim toga, nikada nijedna država predajom svoje teritorije nije obezbedila bolji život svojim građanima. To je put u marionetski status Srbije koji vodi samo u dalje razdrobljavanje naše zemlje", rekao je on.

Koštunica je rekao da "svi znamo priču o vrapcu u ruci i golubu na grani" i ukazao da "smo imali vrapca u ruci", a to je energetski sporazum sa Rusijom i autoput Horgoš-Požega, i to je "preko četiri i po milijarde evra, što smo mi gurnuli u stranu". Nosilac liste koalicije DSS-NS je rekao da ne zna ko je specijalni izaslanik predsednika Srbije Borisa Tadića koji je bio kod holandskog ministra inostranih poslova Maksim Ferhagena.

"Ne znam ko je taj specijalni izaslanik, zbog toga javno i postavljamo to pitanje", rekao je Koštunica, kao i da je "velika bruka za jednu zemlju da specijani izaslanik predsednika republike u drugoj zemlji ocenjuje postupke i opanjkava predsednika vlade pred zvaničnicima druge zemlje bez ikakve činjenične osnove".

Koštunica je, odgovarajući na pitanje o DS-u kao posizbornom partneru, rekao da je "reč o dve potpuno različite politike", da su se "u međuvremenu pojavile suštinske razlike" .

"Nije stvar u Čanku, stvar je u tome da je naša zajednička politika u jednom trenutku prestala da postoji zbog čega sam i predložio raspisivanje izbora. G17 sada kaže da je tvrdnja da je Kosovo u Srbiji ravna ludilu, kao i zalaganja za očuvanje teritorijalnog integriteta. Šta posle toga razgovarati sa njima?", rekao je Koštunica.

"Judin pečat na predaju Kosova"

Demokratska stranka Srbije ocenila je danas da se od građana Srbije ne može sakriti činjenica da je predsednik Srbije Boris Tadić u Luksembrugu stavio pečat na predaju Kosova, što, ističu u DSS, nije uradio nijedan Srbin pre njega.

"Demokratska stranka je po svaku cenu htela da bude saučesnik u Solaninoj prevari i zato je stavljen Tadić-Đelićev potpis za nezavisnost Kosova na Solaninom sporazumu", rekao je portparol DSS-a Andreja Mladenović.

"Svi građani Srbije vide da se Tadić uhvatio nečasne rabote i da je po nalogu NATO pakta stavio Judin pečat na predaju Kosova", kazao je Mladenović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: