DSS-NS predstavili ekonomski plan

Nosilac liste koalicije DSS-NS Vojislav Koštunica izjavio je da privredni razvoj Srbije treba da omogući da se u Srbiji radi i da se od tog rada pristojno živi.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 01.05.2008.

13:52

Default images

Koštunica je na predstavljanju Ekonomskog programa za razvoj Srbije koalicije DSS-NS u Privrednoj komori Beograda rekao da je ekonomski razvoj Srbije važan da bi se obezbedila socijalna pravda. On je izrazio uverenje da će taj program, koji je radio ekonomski tim DSS-a i NS-a, posle izbora biti ekonomski program nove vlade.

Koštunica je kazao da je taj program utemeljen na Nacionalnoj strategiji privrednog razvoja Srbije od 2006. do 2012. godine, koji je u skladu sa zahtevima života dopunjavan.

On je rekao i da bi politika nove vlade trebalo da se zasniva na principijelnom nacionalnom kursu u spoljnoj politici, reformskom kursu u ekonomiji, daljem stvaranju pravne države i dodao da su Srbiji potrebne velike strateške investicije kao što je izgradnja autoputa Horgoš-Požega, magistralnog gasovoda kroz zemlju i otvaranje više radnih mesta.

Košunica je ocenio da Srbija ima potencijal da se ekonomski razvija i da tako iskorenjuje siromaštvo.

"Snažan privredni razvoj može još više da učvrsti temelje demorkratije na pravu uredjenog društva", kazao je Koštunica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: