Tadić razgovarao sa čelnikom Fijata

Predsednik Srbije Boris Tadić i predsednik Fijata Serđo Markione saglasili su se da je veoma dobro što ta kompanija želi ponovo da proizvodi automobile u Srbiji.

Izvor: FoNet

Četvrtak, 01.05.2008.

08:46

Default images

Tadić je rekao da u Srbiji vlada pozitivno uzbuđenje zbog vesti da Fijat ponovo želi da proizvodi automobile u Srbiji. Tadić je podsetio da je Srbija u utorak potpisala Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju i naveo da će on učiniti sve da taj ugovor, kao i Memorandum o razumevanju sa Fijatom, budu što je moguće produktivniji.

Serđo Markione je naveo da je potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju bio odlučujući faktor da Fijat dođe u Srbiju.

Prema njegovim rečima, namere Fijata su da u naredne dve i po godine investira u proizvodne kapacitete 700 miliona evra i proizvede oko 300.000 automobila.

Markione je izrazio nadu da će i ugovor biti vrlo brzo potpisan.

On nije mogao da kaže koji će modele automobila Fijat proizvoditi u Kragujevcu.

U Zastavi bi u naredne dve godine trebalo da počne proizvodnja dva potpuno nova modela automobila.

To je predviđeno Memorandumom o strateškoj saradnji i zajedničkom ulaganju koji su juče potpisali predstavnici Vlade i Fijata.

Takođe, najavljeno je intenziviranje proizvodnje Fijata punto, koji se već sklapa u kragujevačkoj fabrici.

Tako, "Zastava" dobija stateškog partnera, koji će u srpsku autoindustriju uložiti 700 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: