Rupel kritikuje Litvaniju

Slovenački ministar inostranih poslova Dimitrij Rupel kritikovao je Litvaniju zbog toga što je blokirala početak pregovora o novom partnerstvu Rusije i EU.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 01.05.2008.

08:22

Default images

Novi sporazum sa Rusijom je potreban i zato nema svrhe blokirati početak pregovora, rekao je Rupel novinarima u Luksemburgu. Litvanija želi da Rusija mirno reši konflikte u Gruziji i popravi naftovod kojim snabdeva litvansku rafineriju.

Ministri spoljnih poslova EU nisu uspeli da ubede Litvaniju da odobri mandat na osnovu kojeg bi Evropska komisija počela razgovore o Sporazumu o partnerstvu i saradnji sa Rusijom.

"26 zemalja članica EU su na jednoj strani, a Litvanija na drugoj i to je nepodnošljivo. Nadam se da će Litvanija prihvatiti argumente većine. Mogli bismo da saslušamo neke od litvanskih argumenata, ali nemamo mnogo vremena, pregovore treba početi što pre", rekao je Rupel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: