Poznati advokat brani Jozefa Fricla

Rudolf Majer, advokat iz Beča, javnosti poznat po važnim i kompleksnim slučajevima na kojima je radio, pristao je da na sudu brani 73-godišnjeg Jozefa Fricla.

Izvor: B92

Sreda, 30.04.2008.

15:58

Default images

Fricl je optužen da je gotovo četvrt veka svoju ćerku seksualno zlostavljao i držao zatočenu u podrumu bez ijednog prozora. Analize DNK potvrdile su da je Elizabet svom ocu za to vreme rodila čak sedmoro dece. Poznati advokat Majer sreo se sa Friclom u zatvoru.

Nakon razgovora s njim, novinarima je saopštio da nije u stanju da proceni da li se njegov klijent uopšte kaje za zločine koje je počinio, ali da je izuzetno potresen i emotivan.

Prema rečima nadležnih, Jozef Fricl, koji je sada u pritvoru, mogao bi da bude osuđen na zatvorsku kaznu do petnaest godina zbog silovanja svoje ćerke.

"Potrebno je optuženog prvo psihološki proceniti. Mora se razmotriti da li je i koliko ovaj čovek bolestan. Ako je to slučaj, njegova bolest će odrediti način suđenja i visinu njegove kazne", naveo je Majer.

Advokat je rekao da, za sada, još uvek nije odlučio kako će braniti svog klijenta, ali da je ovo slučaj koji će ostaviti trag i na austrijsko društvo u celini.

"Ne bi bilo dobro da on ne uživa zaštitu države, da zbog svog zločina bude obespravljen i obešen bez suđenja. To bi značilo da većina građana nema svest o tome da zemljom vladaju zakoni", ukazao je advokat Majer.

Najnoviji izveštaji iz Austrije govore da je Jozef Fricl potpisao priznanje da je izvršio zločin za koji je optužen. Osim tog priznanja, Fricl odbija da bilo šta izjavi, kažu u austrijskoj policiji.

Slučaj je otkriven javnosti kada je najstarija kćerka od troje dece, koja su sa majkom držana u podrumu, smeštena u bolnicu pošto se ozbiljno razbolela.

Na osnovu dojave, policija je ubrzo pronašla Elizabetu.

Ona se vodila kao nestala od 29. avgusta 1984. godine.

Elizabeta je rekla policiji da ju je otac seksualno zlostavljao od njene 11. godine.

Navela je da je 1996. godine rodila blizance, ali da je jedna beba umrla posle nekoliko dana, čije je telo Fricl uklonio iz podruma i spalio ga.

Troje Elizabetine dece bilo je prijavljeno vlastima i živeli su sa babom i dedom.

Fricl i njegova supruga Rozemari rekli su vlastima da su tu decu našli ispred svoje kuće u tri navrata između 1993. i 1997. godine.

Građani Amštetena čude se kako je moguće da svih ovih godina niko ništa nije video, čuo ili postavio bilo kakvo pitanje.

Oko 200 ljudi okupilo se u centru gradića i sa upaljenim svećama molilo se za celu porodicu Fricl, koja je do sada u društvu bila izuzetno poštovana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: