Koštunica: Razbijanje Srbije

Nosilac liste koalicije DSS-NS Vojislav Koštunica, izjavio je da se prilikom potpisivanja SSP-a jasno videlo kako se prevarom pokušava razbiti Srbija.

Izvor: B92

Sreda, 30.04.2008.

13:13

Default images

On je rekao da će ono što je potpisano u Luksemburgu biti poništeno. Na predizbornom skupu u Jagodini, Koštunica je kazao da se moglo videti kako se "glavni režiser predstave Havijer Solana predstavlja kako voli Srbiju".

On je podsetio da se Solana predstavljao uvek da voli Srbiju "kada je nešto trebalo da joj otme i da je bombarduje".

Koštunica je rekao i da se juče moglo čuti kako se Solana "kao zalaže da Kosovo ostane u Srbiji" i da mu je u tome smetnja samo on, premijer Srbije.

"Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, kaže Solana, statusno je neutralan i rešava samo trgovinske i ekonomske odnose... Ako je SSP statusno neutralan, zašto je onda išao u Prištinu da čestita jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova ljudima koji su na našim poternicama", rekao je Koštunica.

On je zapitao i šta znače potpisi 18 država članica EU koje su priznale nezavisnost Kosova i da li su i one statusno neutralne.

"Nema neutralnosti kada je reč o Solani i njegovim saradnicima", kazao je Koštunica, navodeći da će nova vlada i skupština taj "antidržavni sporazum poništiti".

Ilić: Narod će kazniti izdajnike

Lider Nove Srbije Velimir Ilić naveo je da će narod 11. maja "kazniti izdajnike koji su potpisali SSP", navodeći da je "Boris Tadić izdajnik i da je izdao Srbiju, iako se zakleo da će čuvati njen suverenitet".

Ilić je kazao da lider G17 plus i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić obmanjuje Srbiju pričom o besplatnim akcijama, ocenivši da je to "šuplja priča koja ne pije vodu".

Mladenović: Eksperti za prljave potpise

Andreja Mladenoviæ (Beta, arhiva)
Potparol DSS-a Andreja Mladenović izjavio je danas da će birači 11. maja dati pravi odgovor na potpis vicepremijera Božidara Đelića na Sporazum sa EU.

Mladenović u izjavi dostavljenoj Tanjugu naglašava da će birači na parlamentarnim izborima pokazati da je "srpski narod jedno", a potpisinici tog sporazuma "nešto sasvim drugo".

Portparol DSS-a nazvao je Đelića najvećim ekspertom za "prljave potpise".

"Najveći ekspert u Demokratskoj stranci za prljave potpise je Božidar Đelić. Đelić je prljavi potpis stavio na bespravno vraćanje (Bogoljubu) Kariću 40 miliona evra. Posle ovog prljavog potpisa, Đelić više nije spavao na tetkinom kauču, već se preselio na Dedinje", izjavio je Mladenović.

On je kazao da je "drugi Đelićev prljavi potpis na Solaninom sporazumu za nezavisnost Kosova".

"Za ovaj drugi prljavi potpis, koji Srbija još ne pamti, glavnu odgovornost za prevaru nosi (predsednik Srbije) Boris Tadić, koji je stavio Judin pečat na ovu izdaju", stav je Mladenovića.

Portparol DSS-a ocenjuje da su "rano počeli Solana, (Dimitri) Rupel i (Oli) Ren da se raduju. Srpski narod je najvećim mogućim prezrenjem gledao potpisivanje ove prevare, koja ima za cilj da Srbija prizna nezavisnost Kosova".

"Na izborima narod će dati odgovor i Solani, i Renu i Rupelu, i taj odgovor će biti takav da će oni shvatiti da je srpski narod jedno, a da su (Nenad) Čanak, Tadić, (Dragan) Šutanovac nešto sasvim drugo", rekao je Mladenović.

Lončar: Potpisivanje privatni čin

Funkcioner DSS-a Zoran Lončar izjavio je u Požarevcu da je za Srbiju pitanje Kosova i Metohije i celovitosti zemlje mnogo važnije od brzine evropskih integracija i ocenio da će to građani na izborima 11. maja i potvrditi.

Prema njegovim rečima, jučerašnje potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanji EU, "privatni je čin Božidara Đelića i Borisa Tadića", koji nema nikakvo pravno dejstvo, ali čije će se štete osetiti mnogo kasnije za Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: