Ćerku držao zatočenu 24 godine

Austrijska policija uhapsila 73-godišnjaka, koji je priznao da je svoju ćerku držao 24 godine u podrumu, zlostavljao je i s njom ima sedmoro dece.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.04.2008.

09:24

Default images

42-godišnja Elizabet F. je nestala 1984, kada je imala 18 godina. Policija je saopštila da u svojoj izjavi Elizabet tvrdi da je otac Jozef zlostavljao od 11. godine, da bi je sedam godina kasnije zatvorio u podrum u Amstetenu u Donjoj Austriji, u kome je ostala pune 24 godine.

Prema rečima Elizabete F, poslednji, od sedmoro dece, su bili blizanci 1996. godine, od kojih je jedno dete umrlo, ubrzo nakon rođenja. Ostala deca su uzrasta od pet do 20 godina. U saopštenju policije se navodi i da je Jozef u pritvoru i da odbija da odgovori na optužbe.

"Ovo je najneobičniji slučaj u istoriji Austrije", kaže Franc Polcer iz austrijske policije.

Prvo troje dece koje je rodila Elizabet, bili su zajedno sa njom u podrumu. Njeni roditelji Jozef i Rozmari tvrde da su ostale bebe nalazili ostavljane pored kuće, sa porukama od nestale ćerke Elizabet, koja tvrdi da nije u mogućnosti da se brine o njima i da već ima troje dece.

Nakon nekoliko godina, Jožef je oslobodio dva od tri zarobljena deteta. Slučaj je rasvetljen kada je preostalo zarobljeno dete, devetnaestogodišnja Kerstin F. pronađena onesvešćena u stanu babe i dede sa porukom od Elizabet da se pobrinu o njoj i kada je prebačena u bolnicu u veoma ozbiljnom stanju. Za komšije je ovaj slučaj nazivaju "neshvatljiv".

"Za mene je to neshvatljivo. 24 godine. On je morao da donosi hranu i druge stvari. Potpuno neverovatno", kaže komšija Frejnšlag Alois.

Portparol kriminalističke službe Donje Austrije izjavio je da je istraga još u toku i da se proverava DNA dece da bi se utvrdilo da li je Jozef F. zaista njihov otac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: