LDP: Potreban konsenzus oko SSP

Liberalno-demokratska partija smatra da je potpisivanje SSP-a sa EU u interesu građana Srbija i da o tome treba postići konsenzus svih stranaka, izjavila Vesna Pešić.

Izvor: B92

Subota, 26.04.2008.

15:39

Default images

Predsednica političkog saveta LDP-a je rekla da ne vidi šta bi smetalo bilo kojoj stranci, pa ni radikalima, u tekstu SSP "koji je apolitičan" i koji treba potpisati što pre.

Oko SSP, čije potpisivanje je u vitalnom nacionalnom i državnom interesu stranke, ne bi trebalo da se dele, rekla je Pešićeva, podsetivši da se lider LDP-a Čedomir Jovanović nedavno u Briselu, u razgovoru sa zvaničnicima EU, zauzeo za potpisivanje SSP-a.

Prema njenim rečima, Odbor za evropske integracije LDP-a sačinio je pet osnovnih principa zbog kojih Srbija treba da što pre potpiše SSP i bez završetka saradnje sa Haškim tribunalom.

Srbija, potpisivanjem SSP, po tim principima, dobija konsolidaciju poltičkog poretka, snažne institucije i efikasniju državnu upravu, životne i poslovne šanse za građane, niže cene proizvoda i ukidanje svih monopola i veće investicije i mogućnost zapošljavanja.

Pešićeva smatra i da bi potpisivanjem SSP-a Srbija prestala da bude "gubitička država" i zemlja koju stalno kažnjavaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: