RIK-u predata lista "Romi za Rome"

Predstavnici Romske partije ujedinjenja predali su noćas Republičkoj izbornoj komisiji izbornu listu pod nazivom "Romi za Roma".

Izvor: B92

Petak, 25.04.2008.

11:04

Default images

Predsednik te partije, nosilac i prvi na listi Miloš Paunković rekao je Tanjugu da je RIK-u predato blizu 15.000 potpisa birača. Paunković je naveo da na listi ima 74 kandidata i da očekuje da u narednom periodu bude ostvaren bolji život za Rome.

On je rekao da je namera da "našem narodu poručimo da sada treba da glasaju za Roma, za svog čoveka" koji jedino zna kako će njima biti bolje u budućnosti.

Paunković je kazao da Romska partija ujedinjenja u koaliciji sa više političkih partija, da je to romska koalicija i da izlazi na izbore samostalno.

"U okviru koalicije Romi za Roma je, pored nas, veliki broj nevladinih organizacija, koje su pomogle da skupimo 14.996 potpisa i pored naše stranke i nova demokratska stranka Roma Srbije i koalicija Sloga", naveo je Paunković.

Podnosioci te izborne liste su se u sedište RIK-a u Skupštini Srbije uputili u pratnji trubača, koji su ispred zgrade parlamenta izveli prigodan muzički program.

Izborna lista "Romi za Roma" je 15. izborna lista koja je podneta RIK-u za parlamentarne izbore, a dosad je proglašeno 13.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: