DSS: Autoput i gasovod

Izgradnja autoputa Horgoš-Požega i magistralnog gasovoda kroz Srbiju otvorila bi mogućnost za zapošljavanje 100.000 ljudi, rekao je potpredsednik DSS-a Miloš Aligrudić.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 24.04.2008.

09:49

Default images

On je na predizbornim skupovima prilikom posete Staroj Pazovi i Inđiji kazao da bi te dve strateške investicije otvorile mogućnost i novih grinfild investicija koje bi obezbedile dodatna radna mesta. Aligrudić je rekao da koalicija okupljena oko Demokratske stranke plaši građane samoizolacijom, a da sa druge strane sprečava tako krupne investicije.

Istakavši da Srbija želi priključenje EU ali kao celovita država, Aligrudić je naveo da je za svaku državu važno da odbrani svoj integritet.

On je kazao da Srbija, da bi krenula putem evropskih integracija, mora prvo da razgovara sa EU o priznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova od strane pojedinih članica te zajednice.

"EU mora da se izjasni prihvata li Srbiju kao jedinstvenu državu ili nam se nudi Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, koji ako ga prihvatimo znači da smo prihvatili krnju državu", istakao je Aligrudić.

On je ukazao da nepostoji izvesnost da nam se SSP nudi onakav kakav je parafiran.

Konvencija DSS-NS u Nišu

Nosilac liste koalicije DSS-NS Vojislav Koštunica izjavio je da bi potpis na Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju značio da Srbija priznaje nezavisnost Kosova.

Koštunica je na predizbornoj konvenciji u Nišu rekao da će oni koji se drznu da stave taj potpis to učiniti samo u svoje ime. Koalicioni partner, predsednik NS-a Velimir Ilić, na konvenciji je rekao da je upravo Koštunica najbolji kandidat za premijera i garant evropske i demokratske budućnosti Srbije.

Lider Demokratske stranke Srbije, pred oko 3.000 članova i simpatizera, poručio je sa letnje pozornice niške tvrđave da Srbija može da uđe u EU, ali pod istim uslovima koje su imale i ostalih 27 članica te organizacije.

“Srbija je srce Evrope. Srbija je zapad istoku, istok zapadu. Pa koja zemlja je više u Evropi od Srbije. Ta i takva Srbija je rekla da hoće u Evropsku uniju, ali hoće cela. Hoće sa Kosovom i Metohijom”, rekao je Vojislav Koštunica.

Koštunica smatra da je broj od 36 zemalja koje su priznale nezavisnost Kosova zanemarljiv i da Srbija mora da istraje u očuvanju teritorijalne celovitosti.

Lider Nove Srbije Velimir Ilić rekao je da će Srbija biti uspešna samo ako se razvije svaki njen deo i da je upravo na jugu prethodnih godina mnogo toga urađeno.

“Nemojte ovih dana da vas lažu, da vam pričaju da će oni praviti neki evropski Niš. Pa, Niš je uvek bio evropski, nije bio afkički. Ta priča ne pije vodu. Mi želimo da se radi i nemoj da vas lažu da se ništa nije uradilo”, kazao je Ilić.

Lideri ove koalicije nišlijama su obećali da će nova vlada, koju bi Srbija trebalo da dobije posle 11. maja, ukoliko je bude formirao Vojislav Koštunica, završiti četiri započeta posla - odbranu Kosova, ulazak celovite Srbije u EU, ekonomski razvoj zemlje i dalju borbu protiv kriminala i korupcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: