Aligrudić: Razgovor sa svima

Potpredsednik DSS-a Miloš Aligrudić izjavio da će DSS formirati vladu sa strankama koje su za nastavak puta ka EU, uz jasne garancije da je Kosovo sastavni deo Srbije.

Izvor: FoNet

Sreda, 23.04.2008.

09:43

Default images

On je za današnje Večernje novosti rekao da njegova stranka od tih principa neće odustati nikada, a da je spremna da na tim osnovama nakon 11. maja razgovara sa svima. Na pitanje da li je istina da je DSS već napravio dogovor sa SRS-om o formiranju vlade, Aligrudić je odgovorio negativno.

"To su besmislice i izmišljotine. Čist plod nečije mašte. Ni sa kim nećemo razgovarati pre izbora o postizbornim koalicijama, pa ni sa radikalima", rekao je on.

Na pitanje kako ocenjuje izjave Tomislava Nikolića da DSS može u zajedničkoj vladi da bira hoće li mesto premijera ili većinu ministara, Aligrudić je odgovorio da se DSS ne bavi kalkulacijama.

"Svaka stranka šalje poruke koje smatra da joj koriste. Ne pričaju oni to da bi pojačali koaliciju DSS-NS, već da bi ojačali sebe", kazao je on.

Na pitanje da li isključuje novu koaliciju sa DS-om i G17 plus, potpredsednik DSS je odgovorio: "Ništa ne isključujemo."

"Morali bismo mnogo više da razmislimo i da se osiguramo kada bismo sa njima ponovo sklapali bilo kakve nove sporazume. I to bi bilo moguće isključivo ako bi oni prihvatili našu politiku, što znači neodustajanje od Kosova", rekao je Aligrudić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: