Drašković: Bez venčanja DSS-SRS

Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković optužio je Srpsku radikalnu stranku da je najveći protivnik decentralizacije Srbije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.04.2008.

06:33

Default images

Drašković, čija se stranka nalazi na listi oko DS-a, juče je u Novom Sadu rekao da koncept državnog uređenja koji zastupaju radikali ne postoji nigde u Evropi, osim, kako je naveo, u Belorusiji. On je rekao da mu je žao što se koalicija Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije, koja je nekada bila proevropska, sada "preudala" za SRS.

"Svadba treba da bude održana 12. maja, ali ja verujem da venčanja neće biti zbog ogromnog broja ljudi koji su svesni da bi glasanje za SRS i koaliciju DSS-NS značilo sunovrat u devedesete", kazao je Drašković.

Prema njegovim rečima, Srbija mora da se decentralizuje, da se podeli na regione i podregione i da se formira daleko veći broj opština, kako bi država mogla ravnomerno da se razvija.

Drašković je rekao da se danas tri četvrtine finansija u zemlji obrće u beogradskom "krugu dvojke", a da beogradska opština Savski venac ima 30 puta veći dohodak po glavi stanovnika nego neke opštine južno od Beograda.

On je poručio da Vojvodina mora da bude evropska funkcionalna regija i da ima na evropski način definisana ovlašćenja.

Prema njegovim rečima, ako Srbija potpiše sa EU Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, u naredne tri do četiri godine, pomoću sredstava iz predpristupnih fondova EU, zaposliće se 200.000 ljudi.

On je pozvao birače u Novom Sadu da na lokalnim izborima glasaju za koaliciju SPO-a i Lige socijaldemokrata Vojvodine, kako bi lider LSV Nenad Čanak postao gradonačelnik Novog Sada jer je on najbolja osoba za tu funkciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: