Miting DSS-NS u Leskovcu

Lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je danas u Leskovcu da je Srbiji potrebna nova jedinstvena i poštena Vlada.

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 18.04.2008.

17:56

Default images

"Do pobede Srbije može se doći posle 11. maja sa novom vladom koja će prvo misliti na Srbiju, državu, koja će biti jedinstvena i poštena. Ta vlada ima jedan jednostavan i obavezan program. Izvan tog programa se neće ići", kazao je Koštunica na predizbornom skupu, kome je prisustvovalo oko hiljadu i po Leskovčana.

Koštunica, praćen aplauzima i skandiranjem "Vojo Srbine", rekao je da su ciljevi tog programa očuvanje Kosova u Srbiji, ulazak u Evropsku uniju celovite Srbije, ekonomski razvoj države i borba protiv korupcije i kriminala.

Lider DSS-a optužio je koaliciju okupljenu oko predsednika Srbije i lidera Demokratske stranke Borisa Tadića da se protivi celovitosti Srbije, kao i njenom razvoju, nazivajući je "štetočinskom koalicijom".

"Tu postoji razlika između nas i koalicije Čanak, DS i G17 Plus koji su protiv toga da Srbija bude cela, snažna, dostojanstvena i da se razvija. Nije li to dovoljan razlog da im Srbija 11. maja pokaže šta misli o njima i podrži koaliciju DSS i NS", kazao je Koštunica.

Koštunica je naveo da mnogi putevi u Srbiji ne bi postojali da nema "našeg Velje Ilića".

Lider Nove Srbije Velimir Ilić rekao je da je cilj koalicije DSS i NS, između ostalog, i da "Šiptari ne dođu u Leskovac i Vranje".

"Mi nećemo da preko Agencije za privatizaciju otkupljuju ključna preduzeća u ovom kraju, otkupljuju lokale i poslovni prostor. Ovo je Srbija i tako mora da ostane", kazao je Ilić, burno pozdravljen.

U Leskovcu je tokom dana bilo vidljivo pojačano prisustvo pripadnika policije, a u jednom dvorištu u blizini Široke Čaršije, gde je održan miting primećeni su policajci u opremi za razbijanje demonstracija.

U isto vreme, ispred obližnjeg motela "Atina" dežurala je jedna grupa žandarma.

Mladenović: Ništa ne verujemo koaliciji oko DS-a

Portparol DSS-a Andreja Mladenović izjavio je da bi bilo prirodno da Boris Tadić na sednicu SB UN "vodi i svoje nove političke saveznike Nenada Čanka i Mlađana Dinkića".

"Bilo bi prirodno da Boris Tadić u Njujork na sednicu Saveta bezbednosti vodi i svoje nove političke saveznike Čanka i Dinkića, da izlože njihovu zajedničku politiku, da veruju svojim očima da je Kosovo nezavisno i da je kolektivno ludilo reći da je Kosovo Srbija", rekao je portparol Demokratske stranke Srbije.

Mladenović je kazao da "kad već kriju Čanka od građana Srbije, onda njega mogu da vode da ga vide stranci" i naveo da Čanak može u Njujorku i da "promoviše njegov projekat pravljenja pasoša za Vojvodinu i projekat Vojvodina republika".

"Šta god da radi i priča koalicija Čanak-DS-G17 plus, mi im apsolutno ništa ne verujemo. Tadić je izabrao Čanka i G17 za garante praznih parola kako nikada neće priznati nezavisnost Kosova. Sada neka vodi svoje žirante na Savet bezbednosti", poručio je Mladenović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: