Pakova: Lokalni izbori krše 1244

Šefica delegacije Evropskog parlamenta za jugoistočnu Evropu Doris Pak izjavila je da Rezolucija 1244 ne dozvoljava održavanje srpskih lokalnih izbora na Kosovu.

Izvor: B92

Petak, 18.04.2008.

15:00

Default images

"Jasno je da Rezolucija 1244 ne dozvoljava održavanje srpskih lokalnih izbora na Kosovu. Ne govorim o parlamentarnim, već lokalnim izborima. Takvi izbori nisu validni i nisu prihvatljivi", rekla je ona u Prištini posle sastanka sa šefom UNMIK-a Joahimom Rikerom.

Doris Pak je rekla da je cilj posete grupe poslanika Evropskog parlamenta da se pomogne šefu UNMIK-a u održavanju stabilnosti na Kosovu.

"Ubediti Srbe da veruju u novi ustav"

Šefica delegacije Evropskog parlamenta za jugoistočnu Evropu Doris Pak izjavila je da institucije Kosova treba da učine što više kako bi kosovski Srbi imali poverenja u novi ustav Kosova.

Posle sastanka sa predsednikom Kosova, predstavnica Evropskog parlamenta rekla je da je Evropska unija "podržala predsednika da učini napore da ubedi građane, posebno Srbe da veruju u novi Ustav".

"Ovaj Ustav će im pružiti mnogobrojne mogućnosti da učine dosta za svoj život, da imaju svoju identitet, kao i da imaju odnose sa susednom državom." Pakova je pozvala građane, ali i institucije Kosova da izgrađuju međusobne odnose poverenja.

Planirano je da se tokom posete Kosovu Pakova sretne i sa predsednikom parlamenta Jakupom Krasnićijem i premijerom Hašimom Tačijem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: