"Poštujemo svakog ko veruje u boga"

Tomislav Nikolić kaže da SRS poštuje svakog građanina Srbije koji veruje u boga, bez obzira na to u kom hramu mu se obraća ili kako ga naziva.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.04.2008.

12:28

Default images

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke je, prilikom posete manastiru Fenek u Jakovu i Slovačkoj evangelističkoj crkvenoj opštini u mestu Boljevci, rekao da je pripadnost crkvi jedini način da se narod i država, a posebno deca, "spasu od sekti, raznih kultova, narkomanije i svih pošasti zapadnog sveta koji su zahvatili našu decu".

"Jedan od osnovnih ciljeva koji imamo je da vratimo decu osnovnim ljudskim vrednostima - srpskim vrednostima, a u njih će se posle uklopiti i evropske vrednosti", rekao je Nikolić i dodao da u toj borbi moraju da sarađuju svi koji znaju šta su moral, vrline, čestitost i poštenje.

Nikolić: Ne znam ništa o dogovoru sa DSS-om

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić kaže da ne zna da su se lideri radikala i DSS-a dogovorili da te dve stranke fomiraju vladu posle predstojećih izbora.

On je pozvao ministra odbrane Dragana Šutanovca da kaže odakle mu infomacije da su Vojislav Koštunica i Vojislav Šešelj u telefonskom razgovoru postigli takav dogovor. Ipak, Nikolić pretpostavlja da građani Srbije očekuju saradnju radikala i DSS-a posle izbora.

"Ja na tu temu nisam imao razgovore sa Vojislavom Koštunicom, čak ni sa Šešeljem. Ali sam sa Šešeljem imao razgovore na temu da ne budemo oštri prema onima koji prema nama nisu oštri. Pošto Vojisalv Koštunica ne sprovodi oštru kampanju prema SRS-u, ni mi ne sprovodimo prema njemu, a neko će morati posle izbora da napravi vladu. P,a nije sramota praviti sa DSS-om vladu, ili je to sramota samo ako hoće radikali, a nije sramota ako hoće DS", rekao je Nikolić.

"Dok postoji Srbija, Kosovo njen deo"

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić rekao je večeras na predizbornom mitingu u Jagodini da ova stranka hoće da Kosovo i Metohija bude u sastavu Srbije dok ona postoji, a ako nema Srbije onda nema ni Kosova i Metohije.

Nikolić je kazao da i srpski radikali hoće u Evropsku uniju samo ona treba da "nas ubedi da nam želi dobro" optužujući, kako je rekao, stranke DOS-a da su imali ekonomsku politiku po sistemu zaduži se i prodaj i tako je dug sa četiri milijarde dolara uvećan na 28 milijardi dolara.

On je pred više od 1.000 okupljenih građana kazao i da je ideologija stranaka bivšeg DOS-a bila "uradi sve što traži EU i da smo sada došli u robovski položaj prema njima".

Nikolić kaže i da Srbija ima prijatelja među više od 150 zemalja sveta koji nisu i nikad neće priznati Kosovo i Metohiju i sa njima treba sarađivati.

Prema rečima Nikolića oni koji hoće 28. aprila sa Evropom da potpišu sporazum kažu da "Evropa nema alternativu, a mi kažemo Srbija nema alternativu".

On je kazao i da će srpski radikali nakon pobede na izborima brzo formirati Vladu u koju će pozvati nacionalne manjine i sve one kojima je Srbija na srcu i urediti Srbiju u koju će se, kao pobednik iz Haga, vratiti i Vojislav Šešelj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: