Čanak: Tadić više neće s DSS-om

Nenad Čanak je uveren da predsednik DS-a Boris Tadić neće više sarađivati sa liderom DSS-a Vojislavom Koštunicom jer je "prirodna koalicija DSS-a sa SRS-om".

Izvor: B92

Četvrtak, 17.04.2008.

09:44

Default images

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine, koja je na listi DS-a, rekao je u emisiji Kažiprst Radija B92 da nema ništa protiv toga da vladu, koju bi eventualno formirala Demokratska stranka, podrži ko hoće, samo da oko toga ne pravi "nekakvu priču o političkom kapitalu".

On je, na pitanje novinara koliko mu je prihvatljivo da vladu koju formira DS podrži SPS, odgovorio da je "pitanje da li podržava vladu ili podržava vladine poteze".

On je dodao da je to važna razlika, "jer ste imali situaciju u kojoj su opozicione stranke glasale za određene vladine predloge i do sada". Lider LSV-a rekao je da je EU jedini put koji Srbija ima i da je Srbiji sporazum sa EU potreban zbog građana ove zemlje, a ne zbog izbora.

Ljajić: Više ne s Koštunicom

Očekujem da ćemo osvojiti više od sto mandata i biti stožer nove proevropske vlade, izjavio je Rasim Ljajić, čija je stranka na listi DS-a.

Na pitanje, u intervjuu za Večernje novosti, može li sebe zamisliti u vladi koju bi opet vodio Vojislav Koštunica, Ljajić je odgovorio negativno. "Ne vidim ni teoretsku mogućnost da Koštunica bude premijer u vladi čiji bi stožer bio DS. U suprotnom, DS bi praktično sebi pucao u nogu". Njegova Sandžačka demokratska partija je i uoči predstojećih izbora na listi Demokratske stranke.

Na pitanje da li vidi DSS kao saveznika ili su se tu putevi definitivno razišli 10. marta, on je odgovorio da će "kako sada stvari stoje, teško doći do te kombinacije".

"Ako je i tinjala neka nada da bi to moglo opet da se dogodi, sam tok kampanje dokazuje da se DSS okrenuo novim koalicionim partnerima", kaže Ljajić.

"Poruke koje šalju oni, radikali i SPS su identične, pa se i u tom trouglu može tražiti buduća većina", kazao je Ljajić.

"Činjenica je da smo glavna meta napada DSS-a. To pokazuje, ne samo da oni ne žele koaliciju sa nama, već da se otvoreno nude radikalima", smatra Ljajić.

"Ne bi me zato iznenadilo da su već postigli dogovor o kojem se priča, i to ne samo na nivou Beograda", zaključio je on.

On "ne očekuje da će predsednik Tadić da saopšti ime mandatara pre izbora". "Ima više kandidata, a može se desiti da to bude čak i nestranačka ličnost", rekao je Ljajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: