DS: SRS i DSS obmanjuju javnost

Portparolka DS-a Jelena Marković izjavila da DS zahteva od "koalicije SRS i DSS" da prestane da obmanjuju javnost da je SSP tajni sporazum koji urušava integritet Srbije

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 15.04.2008.

21:45

Default images

"Svako ko kaže da potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) sa EU predstavlja nepatriotski čin obmanjuje javnost jer je to u ovom trenutku jedini sporazum koji Srbija ima na raspolaganja, a u kome se nedvosmisleno dokazuje teritorijalna celovitost i pominje Rezolucija 1244", rekla je Markovićeva.

Prema njenim rečima, reč je o poznatom Sporazumu sa EU za koji je jednoglasno vlada Vojislava Koštunice dala pristanak da bude potpisan i koji je garant teritorijalnog suvereniteta i celovitosti Srbije i garant ekonomskog oporavka.

"Apsoltno je poznato da je reč o sporazumu koji su potpisale sve zemlje članice EU, koji je pregovarala Koštuničina vlada u dva mandata, koji je javan, nalazi se na sajtu vladinih institucija, može se pročitati i koji će u takvom neizmenjenom obliku jednog dana, kada nam EU to ponudi, biti potpisan", rekla je Markovićeva.

Prema njenim rečima, jedino sa čime javnost u ovom trenutku ne raspolaže to su "zaključci ili sadržaj sporazuma Vojislav Koštunica -Vojislav Šešelj koji očigledno jednu od tačaka ima da se Srbija spreči u daljim evropskim integracijama".

"Koštunica se pravi da je neobavešten"

Ministar odbrane i potpredsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac je izjavio da je lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica ponovo izneo "flagrantne neistine o sadržaju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju EU".

"Vojislav Koštunica vrlo dobro zna i ako se sada pravi da je neobavešten da je tekst Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju identičan parafiranom sporazumu koji je potpisan, odlukom vlade na čijem je čelu", naveo je Šutanovac u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

On je dodao da Koštunica vrlo dobro zna i da nijedna tačka, niti jedan zarez Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju ne može biti izmenjen bez odluke Srbije, sa jedne strane, i odluke svake pojedinačne članice EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: