Koštunica: Dopuniti Sporazum sa EU

Vojislav Koštunica naveo je da će podržati potpisivanje Sporazuma sa EU, ako on bude dopunjen "rečenicom koja potvrđuje da je Kosovo sastavni i neotuđivi deo Srbije".

Izvor: B92

Utorak, 15.04.2008.

14:13

Default images

"Spreman sam da - u slučaju da EU potvrdno odgovori - odmah i najsnažnije podržim potpisivanje Sporazuma, i uveren sam da će celokupan srpski narod stati iza takvog sporazuma jer je u interesu države Srbije", navodi se u izjavi premijera Srbije.

Prema njegovim rečima, ako EU pod pritiskom SAD i NATO-a odbije taj predlog, biće jasno da NATO potpis na Sporazumu želi kako bi tvrdio da je Srbija priznala lažnu državu Kosovo.

"Posle proglašenja jednostrane nezavisnosti i protivpravnog slanja misije EU na Kosovo, mi moramo dobiti odgovor od Brisela šta tačno Srbija potpisuje sa EU. Javno pozivam zvaničnike EU da građanima Srbije odgovore da li prihvataju da u Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju stoji rečenica da je Kosovo Srbija", naveo je premijer.

On je ukazao i da niko nema pravo da "u ime Srbije, a za račun NATO pakta, potpisuje bilo kakav sporazum koji bi se sutra mogao tumačiti kao priznanje nezavisnosti Kosova".

"Partije i koalicije koje žele da potpišu Solanin sporazum, to mogu da rade samo u ime svojih partija, ali to apsolutno ničim ne obavezuje Srbiju", naveo je Koštunica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

99 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: