Dinkić: Prioritet ulaganje u puteve

Mlađan Dinkić kaže da će prioritet vlade, ukoliko pobedi lista Za evropsku Srbiju, biti Koridor 10, uključujući deonicu autoputa od Horgoša do Beograda.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.04.2008.

07:32

Default images

"Spremni smo da u prve dve godine izdvojimo četiri milijarde evra za te investicije da bi se posle Koridora 10 radilo na magistralnim autoputevima, uključujući banatsku i dunavsku magistralu", rekao je on. Te investicije obezbedile bi upošljavanje 50.000 ljudi u građevinarstvu i pratećim delatnostima, kaže Dinkić, koji je ministar ekonomije, kao i lider G17.

On je to rekao prilikom posete Elektronskoj industriji Niš, dok je za Večernje novosti izjavio da je ubeđen da će građani na izborima 11. maja većinski izabrati ubrzano približavanje Srbije Evropskoj uniji. On je najavio da će lista "Za evropsku Srbiju - Boris Tadić" formirati novu vladu sa strankama nacionalnih manjina. "To će biti najmanja i najefikasnija vlada posle 5. oktobra", rekao je Dinkić.

"Na ovim izborima građani će birati između dva potpuno različita puta - jednog koji Srbiju brzo uvodi u EU, što omogućava stabilnost dinara, više posla i veće plate, i drugog, koji Srbiju vraća nazad, u izolaciju i ekonomsku neizvesnost. Ubeđen sam da će većina glasati za brzi ulazak u EU, za sigurnu budućnost", kazao je on.

Dinkić je rekao da izbori 11. maja "nisu izbori za samopotvrđivanje stranaka". "Ovo je referendum za ulazak u Evropsku uniju. Sada ili nikada. G17 plus je smatrao da treba udružiti snage sa svima koji žele da Srbija brže ide u EU", naveo je on.

Dinkić je rekao da se "narodnjačka koalicija zaokrenula unazad i približila radikalima". "Oni su žrtvovali državotvornu politiku zarad sebičnog uskostranačkog politikantstva. Političke razlike između nas su nepremostive", rekao je Dinkić i ocenio da se lider DSS-a Vojislav Koštunica "potpuno promenio".

"On je danas, zajedno sa radikalima, postao najveća prepreka ekonomskom napretku Srbije i evropskim integracijama. Neverovatno je s kakvim gnevom Koštunica govori protiv Sporazuma sa EU iako je pre samo nekoliko meseci predsedavao sednici Vlade na kojoj je taj isti sporazum jednoglasno usvojen", kazao je Dinkić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: