DS: Koštunica da zakaže sednicu

DS je pozvao premijera Vojislava Kostunicu da zakaže sednicu vlade na kojoj će biti usvojeno povećanje zarada za zaposlene u javnom sektoru i državnoj upravi.

Izvor: B92

Nedelja, 13.04.2008.

14:55

Default images

Demokratska stranka upozorava, s obzirom na to da je odluka prošla sve nadležne odbore i ne postoje nikakvi razlozi za odlaganje, da ovakvo ponašanje premijera "predstavlja nekorektno kažnjavanje zaposlenih koji s pravom očekuju povećanje zarada", navodi se u saopštenju Demokratske stranke.

Predizborne kalkulacije ne smeju biti razlog za kažnjavanje građana, navela je DS.

Ministar za infrastrukturu i koalicioni partner DSS, Velimir Ilić, rekao je juče da sednica vlade o tom pitanju nije održana jer još nije usaglašeno kome sve treba da budu povećane zarade.

Lončar: I ministri DSS i NS za povećanje zarada

Ministar prosvete Zoran Lončar, reagujući na poziv Demokratske stranke, izjavio je da su i ministri koalicije DSS-NS uvek za poboljšanje životnog standarda građana, ukoliko u budžetu za to postoje sredstva.

"Naravno da će Vlada doneti odluku o jednokratnoj pomoći svim budžetskim korisnicima, ukoliko u budžetu postoje potrebna sredstva", rekao je Lončar navodeći da "samo za prosvetu ova jednokratna pomoć iznosi preko 600 miliona dinara".

"Zato ova odluka Vlade mora biti dobro pripremljena, kako se ne bi napravila neka greška i time nanela nepravda određenoj kategoriji građana", kazao je Lončar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: