Koštunica: Ne Solaninom sporazumu

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da bi eventualno potpisivanje SSP sa EU bilo u partijskom interesu koalicije okupljene oko DS-a, ali ne i Srbije.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.04.2008.

11:59

Default images

"Ako Boris Tadić i koalicija Čanak-DS-G17 podržavaju Solanin sporazum, koji treba da pomogne ovoj koaliciji na izborima, to može predstavljati partijski interes Čanka, DS-a i G17, ali Solanin sporazum, svakako, nije u interesu države Srbije i srpskog naroda", navodi se u izjavi premijera.

Prema njegovim rečima, građane Srbije interesuje jedno jednostavno pitanje: da li se u Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju Srbija poštuje kao celovita država sa svojom pokrajinom Kosovo ili ne.

"Otvoreno kažemo da sumnjamo da Solanin sporazum, koji se nudi koaliciji Čanak-DS-G17 predstavlja pokušaj potpisivanja nezavisnosti Kosova. Ne sme biti trgovine Kosovom i ne sme se potpisivati Solanin sporazum ako se unapred izričito ne potvrdi da se taj sporazum odnosi na celovitu Srbiju", naveo je Koštunica.

Kako je dodao, zastrašivanje građana velikom propagandom o samoizolaciji ima za cilj da se prikrije namera da se "preko potpisivanja Solaninog sporazuma prizna prva NATO država".

"Vidimo i da, odjednom, kada je reč o Solaninom sporazumu, Vlada više nije u tehničkom mandatu, i da je to važilo samo kada je u pitanju bio energetski sporazum sa Rusijom", izjavio je Koštunica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: