SPO: Demonstracije ako Vlada Srbije pogazi rezultate izbora

Izvor: B92

Nedelja, 14.11.1999.

20:17

Default images
Srpski pokret obnove (SPO) ce organizovati demonstracije u slucaju da Vlada Srbije "pokusa da sada gazi rezultate (lokalnih) izbora" u Srbiji. Lider SPO-a Vuk Draskovic i celni funkcioneri Skupstine grada Beograda zakljucili su na sastanku u nedelju da novi zakon o lokalnoj samoupravi predstavlja "suspendovanje i poslednjih ovlascenja lokalne samouprave" sa ciljem da Vlada Srbije "uvodjenjem prinudne uprave ponisti izbornu volju gradjana svuda gde lokalnu vlast drzi opozicija, pre svega u Beogradu". SPO je u saopstenju sa sastanka najavio da ce "braniti Beograd" na isti nacin na koji je branio "izbornu volju gradjana u tromesecnim demonstracijama 1996. i 1997", javlja Beta.

Vuk Draskovic je na sastanku rekao da SPO "insistira na hitnom i istovremenom odrzavanju" lokalnih i republickih izbora, i zahteva da odmah otpocne "dijalog vladajucih partija i opozicionih parlamentarnih partija u Srbiji o izbornim uslovima i datumu vanrednih izbora na svim nivoima". Draskovic je naglasio da "vanredni izbori moraju biti odrzani istovremeno, i na lokalnom i na republickom nivou, ukljucujuci i izbore za predsednika Srbije", navedeno je u saopstenju. Operativni stab SPO-a za Beograd zatrazio je od Draskovica da hitno sazove Glavni odbor stranke koji bi doneo odluke o nacinu suprotstavljanja drzavnom terorizmu u Srbiji i metodama borbe SPO-a za vanredne izbore, saopsteno je nakon sastanka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: