Haradinaj negativno o Vladi Kosova

Bivši premijer Kosova Ramuš Haradinaj negativno je danas ocenio sto dana rada vlade Hašima Tačija.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.04.2008.

15:00

Default images

Posle sednice Glavnog odbora Alijanse za budućnost Kosova (AZBK), Haradinaj, koji nedavno oslobođen optužbi pred Haškim tribunalom i pušten na slobodu, rekao je da se odmah latio posla da pomogne Kosovu, kako bi njegova stranka bila na nivou odgovornosti i uloge koje partije imaju u pluralizmu i demokratiji.

"Na nacionalnom planu sve obaveze koje je preuzelo Kosovo jesu i obaveze Alijanse, što podrazumeva i dostignuća, odgovornosti, ali i nedostatke kojih je moguće da je bilo u tom procesu, bez obzira o kakvim se nedostacima radi", rekao je lider AZBK-a.

Prema njegovim rečima, uvreda je za birače Tačijeva izjava da vlada nije imala svoj program zbog rešavanja statusa Kosova.

"Status je samo motiv više da se ne počne prvi dan rada bez programa. Zadatak Alijanse biće da objasni ili da bude drugačiji glas, da se ne može reći da zbog statusa nismo izradili program, jer je status obaveza više da se ima program", rekao je Haradinaj.

On se zauzeo za održavanje lokalnih i parlamentarnih izbora na Kosovu kako je to predviđeno planom međunarodnog posrednika Martija Ahtisarija, devet meseci od završetka prelaznog perioda nakon priglašenja nezavisnosti Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: