DSS: DS bi možda priznao Kosovo

Iza propagande koalicije oko Demokratske stranke možda stoji namera priznavanja Kosova, ocenjuje lider DSS-a Vojislav Koštunica.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.04.2008.

14:00

Default images

"Naša ocena da nova koalicija Čanak, DS, G17 ima slabu politiku i veliku propagandu potvrđena je izjavama Borisa Tadića dnevnom listu Pres", ocenio je nosilac liste koalicije Demokratska stranka Srbije - Nova Srbija u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

"Postoji pravilo da kada se posegne za tako velikom propagandom i zastrašivanjem građana, da kreatori te propagande pokušavaju nešto da prikriju", navodi Koštunica i dodaje da "sastav koalicije Čanak, DS, G17 i izjave lidera ove koalicije da oni svojim očima vide da je Kosovo nezavisno, možda upućuju na to da iza ove velike propagande zapravo stoji cilj da ova koalicija, ako osvoji vlast, prizna nezavisnost Kosova kao prve NATO države".

Lider narodnjačke koalicije smatra takođe da "nije slučajno Boris Tadić uzeo Čanka i G17 da mu budu garanti prazne parole da nikada neće priznati Kosovo".

"Na vreme upozoravam šta može biti pravi cilj ove velike propagande koalicije Čanak, DS i G17", naglasio je Koštunica.

"Amerika nije uspela da politikom sile natera veliki broj zemalja da prizna lažnu državu Kosovo. Ubedljiva većina država i čovečanstva priznaje Srbiju u njenim legitimnim međunarodno priznatim granicama. Zato će Amerika pojačati pritisak na određene partije u Srbiji da kroz potpisivanje nekog sporazuma, najverovatnije sa Evropskom unijom, prizna nezavisnost Kosova", ocenio je Koštunica. Funkcioner Demokratske stranke Srbije Predrag Bubalo kritkovao je danas u Temerinu predsednika Srbije Borisa Tadića zbog izjave da mu je jedan od najvažnijih zadataka da "odbrani Srbiju od koalicije Demokratske stranke Srbije i Srpske radikalne stranke".

"Mislio sam da je po Ustavu zadatak šefa države da se bori za njen teritorijalni integritet i za bolji život svih građana, a ne da ustane protiv onih koji u narodu imaju najveće poverenje", rekao je Bubalo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: