Tadić: Na Kosovu nema MUP-a Srbije

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da na teritoriji Kosova nema srpskih policijskih snaga.

Izvor: Beta

Subota, 29.03.2008.

14:17

Default images

Tadić je novinarima u Knez Mihailovoj ulici gde je prisustvovao početku kampanje liste "Za evropsku Srbiju" rekao da tvrdnje pojedinih predstavnika UNMIK-a da na Kosovu ima pripadnika MUP-a Srbije nisu tačne. "Na Kosovu i Metohiji žive ljudi koji su pre 1999. godine radili u MUP-u i oni imaju pravo da tamo žive jer su tamo živeli i ranije. Niko ne može da ih isteruje iz njihovih kuća", rekao je Tadić.

Istakao je da bi bilo kakvo funkcionisanje srpskih policijskih snaga na Kosovu predstavljalo kršenje Rezolucije 1244 što bi bilo opasno sa stanovišta odbrane interesa Srbije na Kosovu.

Prema tvrdnjama pripadnika UNMIK-a, u zgradi suda u severnoj Mitrovici 17. marta, kada su uhapšeni Srbi zaposleni u pravosuđu, bilo je i
pripadnika srpske policije a prištinski dnevnik "Koha ditore" objavio je informaciju da obaveštajne službe UNMIK-a imaju podatke o desetak kancelarija MUP-a Srbije na Kosovu.

Tadić je dodao i da sve vreme radi na rešavanju problema snabdevanja domova zdravlja i bolnica na Kosovu lekovima iz Srbije jer je to veoma važno pitanje.

"Situacija je više nego dramatična i uložiću maksimalne napore da se to reši", istakao je predsednik Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: