"Rosin nudio ostavku zbog Galučija"

Lari Rosin ponudio je ostavku nakon što se na posao vratio administrator UN za K. Mitrovicu Džerald Galuči, piše Zeri.

Izvor: Beta

Petak, 28.03.2008.

11:40

Default images

List precizira da je zamenik šefa UNMIK-a Lari Rosin ostavku, koja je odbijena, ponudio zbog razilaženja sa Galučijem u oceni nereda u srpskom delu Kosovske Mitrovice 17. marta. Zeri tvrdi da je na to reagovao i šef UNMIK-a Joahim Riker, poručivši da će i sam napustiti funkciju ukoliko Rosin ode sa položaja.

Zbog povratka Galučija protestovao je i predsednik opštine Mitrovica Bajram Redžepi, koji je naveo da neće sarađivati sa administratorom UN.

De Kermabon na Kosovu 31. marta

Francuski general Iv de Kermabon, šef misije Evropske unije na Kosovu i Metohiji (EUleks), posetiće Prištinu 31. marta radi razgovora sa tamošnjim zvaničnicima.

Predviđeno je da De Kermabon razgovara sa komesarom policije Misije Ujedinjenih nacija u pokrajini (UNMIK) Lerijem Vilsonom i rukovodiocima Kosovske policijske skužbe, kao i sa lokalnim zvaničnicima poput predsednika vrhovnog suda, državnim tužiocem i drugim, navedeno je u saopštenju iz EU.

Tvorci misije Euleks su istakli da će EUleks podržati primenu statusa Kosova i osigurati napredak u jačanju nezavisnog, multietničkog pravosudnog sistema, policije i carine, zasnovanih na međunarodnim i evropskim standardima i zaštićenih od političkih uticaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: