"Najbolja vlada radikala i DSS-a"

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić izjavio da bi najbolja vlada za Srbiju bila vlada SRS-a i DSS-a

Izvor: FoNet

Petak, 28.03.2008.

09:35

Default images

"Ubeđen sam da će Srpska radikalna stranka biti najjača stranka posle izbora. Voleo bih da sami napravimo vladu, ali realno je očekivati da ćemo morati da pravimo koaliciju. Ja nikada ne povlačim reč i posle izbora ponudiću Demokratskoj stranci Srbije da formiramo vladu", rekao je Nikolić za Večernje novosti.

Prema njegovim rečima, u koaliciji stranaka čiji su osnovni politički pravci postali bezmalo identični, uopšte ne postoji strah ko će biti predsednik vlade. "Siguran sam da taj premijer ne bi učinio bilo šta što bi bilo protiv interesa te vlade, države ili dogovora koalicionih partnera", kazao je Nikolić.

Na pitanje da li to znači da je moguće da lideru DSS-a Vojislavu Koštunici prepusti funkciju premijera, Nikolić je odgovorio da je "u životu sve moguće".

"Koštunica mi je otvoreno rekao da nije želeo da prepusti mesto premijera Tadiću, jer nikada nije imao u njega poverenja, ali ne znam zašto bi DSS ucenjivao SRS i zašto bih ja prihvatao te ucene? Prirodno je da jači partner odredi kandidata za predsednika vlade. Biće to potpuno otvoreni razgovori", kazao je Nikolić.

Nikolić je precizirao da mu je Vojislav Šešelj poručio "da vodi iscrpljujuću kampanju, da se ne svađa sa Koštinicom i da ostavi mogućnost za postizobornu koaliciju sa DSS" . Odgovarajući na pitanje da li to znači da je lider radikala promenio testament, Nikolić je odgovorio da su se promenile okolnosti i da Šešelj danas ne bi u testamentu napisao da SRS ne sarađuje sa Koštunicom.

On je rekao da će sa Koštunicom o postizbornom savezu razgovarati nakon izbora.

"Naša ponuda ostaje, a na DSS-u je da odluči. Ali, Koštunicu ništa ne sprečava da ponovo formira vladu sa Tadićem", kazao je Nikolić, ocenivši da su "sada male šanse" da se Koštunica i Tadić dogovore.

Nikolić je kazao da socijalisti nisu u igri da budu partner u vladi, a da bi "stranke manjina bile poželjne da uđu u svaku vladu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

109 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: