Potpisan ugovor o isporuci mazuta iz EU za Pirot i Nis

Izvor: B92

Subota, 13.11.1999.

18:43

Default images
Gradonacelnik Pirota Tomislav Panajotovic i predstavnici EU u nasoj zemlji potpisali su u subotu u Pirotu ugovor o isporuci mazuta ovom gradu u okviru projekta Energija za demokratiju. “Isporuka mazuta trebalo bi da pocne za nekoliko dana”, rekao je za B2-92 gospodin Panajotovic, isticuci da gradjani Pirota sada sa mnogo manje razloga za brigu mogu da iscekuju hladnije dane. Slican ugovor potpisan je u subotu popodne i u Nisu, pa razloga za zadovoljstvo ima i gradonacelnik Nisa Zoran Zivkovic. Da je ovim potpisivanjem ugovora otklonjena i poslednja pravna prepreka za dopremanje mazuta u Jugoslaviju, potvrdio nam je i predstavnik EU u Beogradu, Majkl Grejem. “Ovo je bio formalni korak koji je bio neophodnan da bi zapocele isporuke, tako da ovim potpisivanjem zapocinje procedura koja vodi ka isporuci nafte”, kaze gospodin Grejem. On je potvrdio da gradjani Nisa i Pirota mogu da ocekuju u narednih nekoliko nedelja mazut za grejanje tako da ce “oni koji se greju na mazut imati tople domove, tople skole i obdanista tokom zime. To takodje znaci da ce opterecenje elektricnog sistema Nisu i Pirotu biti smanjeno, sto ce takodje indirektno koristiti gradjanima”, kaze predstavnik EU u Beogradu. Upitan da li slicnu pomoc mogu da ocekuji i ostali gradovi u Srbiji, gospodin Grejem je rekao da da to zavisi od uspeha ovog projekta u Nisu i Pirotu. “Videcemo kako ce sve to funkcionisati, a onda je sve u rukama ministara u vezi prosirenja odluke na druge gradove”, rekao je za B2-92 predstavnik EU u Beogradu Majkl Grejem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: