USVOJENA PLATFORMA O REDEFINISANJU ODNOSA U SRJ

Izvor: B92

Subota, 18.08.2001.

18:26

Default images
Radna grupa koju sacinjavanju predstavnici DOS-a i Koalicije "Zajedno za Jugoslaviju" zavrsila je u subotu u Budvi izradu Platforme o redefinisanju odnosa u SR Jugoslaviji, a tekst tog dokumenta javnosti ce biti predstavljen u nekoliko narednih dana. Goran Svilanovic ministar inostranih poslova i jedan od lidera DOS-a, koji je ucestvovao u radu Platforme kaze u izjavi za B 92 da su sada unete sugestije svih stranaka iz dve koalicije. On je izrazio ocekivanje da ce tekst dopunjene Platforme biti predmet rasprave u Saveznoj Vladi i Vladi Srbije. "Ako tekst bude usvojen onda bi ga kao predlog za ozbiljnu politicku raspravu valjalo uputiti parlamentu Crne Gore. Ocekujemo zatim pocetak razgovara na relaciji Podgorica - Beograd”, kaze Svilanovic i nastavlja:

"Ja ocekujem da ce biti prihvacen od strane vladajucih stranaka u Crnoj Gori kao poziv za razgovor. Ako do tog razgovora dodje onda cu biti veliki optimista da ce u tom razgovoru biti nadjeno resenje. Ovo nije nikakav ultimativan papir i, s druge strane, posto je javnosti manje vise poznat - to je ideja o minimalnoj federaciji koja ne pretpostavlja uzimanje bilo koje od funkcija koje Crna Gora danas obavlja, niti na bilo koji nacin ugrozava ostvareni stepen drzavnosti Crne Gore i Srbije. Ali se podrazumeva jedno funkcionalno resenje koje ce omoguciti ono sto su prioriteti ljudi u Crnoj Gori i Srbiji, a to je integracija u Evropu na drugaciji i brzi nacin nego sto smo dosad isli - procesom dalje razgradnje drzavne zajednice", kaze Svilanovic.

U radu radne grupe uz Gorana Svilanovica ucestvovali su u ime DOSa i Dragoljub Micunovic, Slobodan Samardzic i Zoran Lutovac, a u ime Koalicije "Zajedno za Jugoslaviju" Zoran Zizic, Dragan Soc i Zoran Leposavic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: