COVIC I KADI O PRITVORENIMA U MITROVICI

Izvor: B92

Subota, 18.08.2001.

10:56

Default images
Predsednik Koordinacionog centra za Kosmet Nebojsa Covic razgovarao je petak u Kosovskoj Mitrovici s pritvorenim Srbima koji vec 11 dana strajkuju gladju, i s pomocnikom sefa UNMIK za pravna pitanja Zanom Kadijem. Kako iz Kosovske Mitrovice izvestava dopisnik Radija B92 Jelena Aleksic, Kadi je posle sastanka novinarima preneo detalje iz zajednickog saopstenja. “Razgovarali smo o potrebi postojanja vise srpskih sudija, tuzilaca i advokata sto bi bio deo nastojanja da se izgradi pravni sistem na kosovu, a da se time ne stvaraju paralelni sistemi. Srpski i zvanicnici UNMIK slozili su se da je krajnji cilj multietnicki pravosudni sistem dostupan svim kosovskim zajednicama, nepristrasan i jednak za sve”, rekao je Kadi. Covic je razgovore ocenio kao konstruktivne. “Nastavicemo da intenzivno radimo i vazno je napomenuti da su ovo vrlo osetljive stvari, a mi zelimo da izgradimo zajednicki multietnicki pravni sistem na Kosovu”, rekao je Covic, javlja B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: