Rosin: Samardžićev predlog osnova

Lari Rosin izjavio je da predlog Slobodana Samardžića može biti osnova za razgovor Beograda i civilne misije UN.

Izvor: Tanjug

Sreda, 26.03.2008.

07:19

Default images

Prvi zamenik šefa UNMIK-a Lari Rosin rekao je da je predlog srpske strane trenutno u Njujorku, odakle se očekuju instrukcije kako da UNMIK dalje postupa, ali da "mnogi delovi plana nisu u saglasnosti sa mandatom UNMIK-a".

Rosin je odbio da govori o nesporazumima između njega i regionalnog administratora u Kosovskoj Mitrovici Džeralda Galučija u vezi sa prošlonedeljnom akcijom policije UNMIK-a i Kfora u zgradi suda u severnom delu Kosovske Mitrovice.

On je rekao da se radi o unutrašnjim pitanjima UNMIK-a.

Američki diplomata u misiji UN na Kosovu sastao se juče sa ministrom za lokalnu upravu Sadrijem Feratijem, koji ga je obavestio da kosovske institucije rade na okončanju priprema procesa reforme lokalne uprave i decentralizaciji, ali da im je radi uspešnog završetka procesa neophodna pomoć UNMIK-a i Euleksa.

Srpski ministar Slobodan Samardžić predao je 16. marta Lariju Rosinu predlog Sporazuma o zajedničkom sprovođenju Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN između UNMIK-a i Srbije.

Samardžić je ranije rekao da je taj predlog izrađen u saradnji Ministarstva inostranih poslova i Ministarstva za Kosovo i Metohiju, i deo je Akcionog plana, koji je usvojila Vlada Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: