Koalicija DSS-NS započela kampanju

Koalicija DSS-NS počela predizbornu kampanju iz Moravičkog okruga, uveče skup u Užicu. Koštunica: Pred Srbijom četiri cilja.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 25.03.2008.

17:00

Default images

Lider Demokratske stranke Srbije ponovio je da su pred Srbijom četiri jasna cilja - očuvanje Kosova i Meothije u okviru Srbije, nastavak pregovora sa EU i insistiranje da Srbiju prihvati kao celovitu državu, borba protiv korupcije i kriminala i ekonomski prosperitet.

"Mi želimo da čitava Srbija krene da se ravnomerno razvija, da ove dobre, vredne ljude, proizvođače voća, malina, proizvođače mesa, one koji se bave turizmom, podstaknemo na još bolju proizvodnju", rekao je lider Nove Srbije Velimir Ilić.

On je dodao da male porodične firme, kao što je domaćinstvo koje su posetili, ima takvu firmu koja se bavi proizvodnjom, pa je to bio razlog što je predizborna kampanja počela upravo odatle.

Posle obilaska domaćinstva, Koštunica i Ilić su razgovarali sa građanima Ivanjice na gradskom trgu, nakon čega će posetiti Arilje.

U Arilju će Koštunica i Ilić posetiti poljoprivredne proizvođače i Fabriku ležajeva "Fasil", a u Kosjeriću, gde nastavljaju prvi dan predizborna kampanje, obići će cementaru "Titan" i razgovarati s građanima.

"Pravo i pravda na našoj strani"

Lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica rekao je večeras na predizbornom skupu u Užicu da Srbiji treba "državotvorna i nacionalno odgovorana vlada", u ovom - teškom trenutaku za državu.

Obraćajući se simpatizerima koalicije D S S - Nova Srbija na užičkom Gradskom trgu, Koštunica je rekao da je država krenula napred, da se ekonomski razvija, obračunava s korupcijom i lopovlukom i da sarađuje sa svima koji to hoće, ali da je važnije od svega toga da Srbije nema bez Kosova.

Koštunica je naglasio da je u odmeravanju snaga između onih koji su da se poštuje pravo i suverenitet i teritorijalni integritet Srbije kao i svake druge države, i onih koji to pravo negiraju, veliki deo sveta na strani Srbije i poštovanja prava.

"Veliki deo sveta odbio je da prizna lažnu državu stvorenu na teritoriji Srbije, drugu albansku državu koja zapravo postoji samo da bi na njenom delu postojala jedna vojna baza i to je pozadina davanja nezavisnosti Kosovu, koje kao država nije u stanju da funkcioniše", rekao je on.

U ovom trenutku, po rečima Koštunice, najvažnije je da su "pravo i pravda na našoj strani."

Predsednik NS Velimir Ilić pozvao je Užičane da podrže koliaciju DSS -NS na izborima zakazanim za 11. maj, kako bi pobedila one koje "ne misle kao mi, koji kažu da Kosovo ne mora da bude deo Srbije".

Predstojeći izbori su, po rečima Ilića, prilika da se "žito odvoji od kukolja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: