TEORIJSKI MILOSEVIC MOZE DA POZOVE ZA SVEDOKA KLINTONA

Izvor: B92

Petak, 17.08.2001.

13:52

Default images
Niko Varkevaser, koordinator Medjunarodnog komiteta za odbranu Slobodana Milosevica, u kome su adokati, akademici i novinari, kaze da ce bivsi jugolovenski predsednik napraviti politicko sudjenje i da namerava da izvede NATO pred sud", prenosi Srna. Milosevic, kako prenosi "Vasington Post", tvrdi da je pokusao da obuzda jugoslovenske snage bezbednosti koje su ucestvovale u zlocinima nad Albancima na Kosovu, a neke cak i disciplinski da kazni, sto bi moglo da bude iskoristeno u njegovoj odbrani. Varkevaser istice da bi "teorijski, Milosevic imao pravo da pozove svedoke kao sto su bivsi americki ambasador Ricard Holbruk, bivsi drzavni sekretar Medlin Olbrajt i bivsi komandant NATO Vesli Klark. "Cak bi mogao da pozove i bivseg predsednika SAD Bila Klintona da svedoci", dodao je Varkevaser. "Posto nisu na duznosti, ljudi iz Klintonove administracije, ukljucujuci i bivseg predsednika, vise nemaju imunitet od svedocenja", rekao je jedan od advokata odbrane. Varkeveser kaze da za sada ne postoje planovi za pozivanje svedoka posto ce Miloseviceva prva linija odbrane biti da njegovo pritvaranje predstavlja krsenje holandskog i medjunarodnog zakona. Ta tvrdnja zavrsice u Evropskom sudu za ljudska prava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: