OKRUZNI SUD HAGA 23. AVGUSTA O MILOSEVICEVOJ ZALBI

Izvor: B92

Petak, 17.08.2001.

13:49

Default images
Holandsko pravosudje ce sledece nedelje razmotriti zahtev advokata bivseg predsednika SRJ Slobodana Milosevica za njegovo pustanje iz pritvora UN u Seveningenu, saopstila je holandska vlada, javlja Beta. Portparol holandskog Ministarstva pravde rekao je da je rociste zakazano za cetvrtak, 23. avgusta, u okruznom sudu grada Haga pred sudijom pojedincem. On je dodao da ne moze da komentarise da li je u nadleznosti lokalnog suda da odbaci zahtev, naredi pustanje Milosevica ili prosledi slucaj sudu veceg stepena. Zalbu na zakonsku utemeljenost hasenja i pritvaranja Milosevica, najavila su ranije 2 kanadska advokata koje je bivsi predsednik SRJ angazovao kao savetnike. "Osporicemo legalnost hapsenja i pritvaranja Milosevica u zatvoru Haskog tribunala pred holandskim pravosudjem", izjavio je kanadski advokat Kristofer Blek 12. jula u Amsterdamu. Drugi advokat Andre Tremblej precizirao je da "holandsko pravo dozvoljava osporavanje pritvaranja osobe koja je nelegalno izrucena i kada prilikom hapsenja nisu postovane procedure interenog prava". Za 23. avgust je u Haskom tribunalu zakazano drugo pojavljivanje Milosevica, kada ce taj medjunarodni sud razmotriti napredak u istraznom postupku protiv bivseg predsednika SRJ.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: