DSS: NE MOZE SE CEKATI NA REKONSTRUKCIJU VLADE

Izvor: B92

Četvrtak, 16.08.2001.

20:44

Default images
Predsednik Politickog saveta Demokratske stranke Srbije Aleksandar Popovic izjavio je da DSS ne pristaje i ne moze da ceka da se u rekonstrukciju Vlade Srbije krene tek posle potpunog razresenja "slucaja Gavrilovic", isticuci da je pitanje koliko ce vremena biti potrebno policiji i Tuzilastvu da otkriju ko stoji iza ovog zlocina. "DSS podrzava zahtev premijera Zorana Djindjica da se 'slucaj Gavrilovic' rascisti do poslednjih detalja, jer smatramo da je neophodno doci do svih podataka, pocevsi od toga ko je izvrsio ubistvo", rekao je Popovic za "Blic" od petka. On je napomenuo da DSS ne odustaje i ocekuje razgovore o rekonstrukciji Vlade odmah posle podnosenja izvestaja Vlade i svih ministarstava o svom radu, a to znaci u dogledno vreme. On je izrazio ocekivanje da ce u nekoliko narednih dana biti odrzan sastanak Predsednistva DOS na kome ce glavna tema biti "slucaj Gavrilovic", jer je taj slucaj ozbiljno uzdrmao odnose u DOS. "Vreme ce pokazati da li DOS jos ima svoj zajednicki minimum, a ono sto je sigurno jeste da su odnosi u DOS zaista ozbiljno uzdrmani", naglasio je Popovic. On je odbacio optuzbe da je DSS namerno izazvala ovu aferu kako bi doslo do raspada DOS i raspisivanja izbora, jer, navodno, toj stranci svakodnevno opada rejting. "Ne mislim da DSS opada rejting i da je bilo ko iz DSS imao bilo kakvog razloga da pravi neku aferu", rekao je Popovic. On je ocenio da niko iz DOS nece moci samostalno da pobedi na sledecim izborima, vec samo kao "neka nova koalicija". "Sve dokaze o korupciji u Vladi koje ima DSS ce reci na Predsednistvu DOS, a ne preko medija", zakljucio je Popovic, prenosi Srna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: