USAGLASEN SPORAZUM ZA IZLAZAK VJ NA LINIJU SA KOSOVOM

Izvor: B92

Sreda, 15.08.2001.

21:04

Default images
Predsednik Koordinacionog tela Vlade SR Jugoslavije i Srbije za Presevo, Bujanovac i Medvedju Nebojsa Covic usaglasio je u Merdaru sa predstavnicima KFOR-a na Kosovo i Metohiji komandantom generalom Tortenom Skijakreom i nacelnikom Staba generalom Ernesom Lucom tekst sporazuma o relaksaciji kopnene zone bezbednosti, javlja dopisnik Radija B92. "Glavna karakteristika tog sporazuma, koji ce biti potpisan u petak, 17. avgusta, na KFOR-ovoj kapiji broj 3. u Merdaru, jeste izlazak VJ na administrativnu liniju sa Kosovom, bez ikakvih ogranicenja u pogledu sredstava i broja ljudi", rekao je Covic. On je istakao da se tim sporazumom zapocinje i sa postepenom relaksacijom vazdusne zone bezbednosti, sto je jos jedan napredak koji ce posluziti da potpuno napravimo stabilizaciju u podrucju opstine Bujanovac, Presevo i Medvedju.

Nebojsa Covic razgovarao je i sa civilnim administratorom UN za Kosovo Hansom Hakerupom o polozaju Srba na Kosovu, povratku izbeglica, kao i o registraciji Srba za izbore, 17. novembra, javlja dopisnik Radija B92. "Obradili smo nekoliko tema koje su se odnosile na polozaj Srba u juznoj srpskoj pokrajini, zatvorenicima, o nacinima i mogucnostima buduce saradnje", rekao je Covic.

Predsednik Koordinacionog tela je naglasio da je sa Hakerupom dogovorio sastanke vec za iducu nedelju, i naglasio da ce oni ubuduce biti ubrzaniji, s obzirom da nema vise puno vremena i u pogledu registracije i stampanje glasackih listica, kao i oko samog toka izbora.

On je rekao da je obavestio Hakerupa, da ce srpske vlasti pokusati da provedu registraciju biraca, ali da to ne znaci istovremeno i izlazak na izbore. On je uputio poziv, predstavnicima SNV Kosmeta, da se obavezno registruju, jer je to jako vazno za sve ono sto nas ceka u procesu za resavanje problema na Kosmetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: