Pajtić i Dinkić sutra potpisuju

Bojan Pajtić i Mlađan Dinkić potpisaće sutra u Novom Sadu sporazum o zajedničkom nastupu na pokrajinskim izborima.

Izvor: B92

Subota, 15.03.2008.

21:26

Default images

Predsednik Izvršnog veća Vojvodine i potpredsednik DS Bojan Pajtić i predsednik G17 plus Mlađan Dinkić potpisaće taj sporazum u "Master centru" Novosadskog sajma u 13 sati, a posle toga će i formalno početi kampanja liste pod nazivom "Za evropsku Vojvodinu - Demokratska stranka, G17 plus - Boris Tadić".

Odluka o predizbornoj koaliciji doneta je sinoć, pošto su obe stranke zaključile da će tako osvojiti više glasova u Vojvodini.

Zajednički izlazak na izbore važi i za Novi Sad i veći broj opština u Vojvodini.

Prema rečima predsednika Pokrajinskog odbora DS-a Dušana Elezovića, u toj koaliciji naći će se i Demokratski savez Hrvata u Vojvodini i još neke manjinske organizacije, ali ne i Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV), mada je njen lider Nenad Čanak na predsedničkim izborima otvoreno stao na stranu Tadića.

"Procenili smo da je svrsishodnije da proevropske snage idu u više kolona, pogotovo što, zbog razlika u programima DS i LSV, svaka ima svoje posebno biračko telo", rekao je Elezović.

Aktuelnu pokrajinsku administraciju čine DS, LSV, Savez vojvođanskih Mađara i Pokret "Snaga Srbije", ali su poslanici G17 plus u većini slučajeva, mada formalno u opoziciji, podržavali predloge Izvršnog veća Vojvodine.

To se dogodilo i na sednici Skupštine Vojvodine 10. marta, kada se glasalo o pokrajinskom budžetu za ovu godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: