COVIC U SREDU S HEKERUPOM I SKIJAKEROM

Izvor: B92

Utorak, 14.08.2001.

14:05

Default images
Predsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojsa Covic sastace se u sredu na kapiji broj 3 u Merdarima sa sefom UNMIK Hansom Hakerupom i komadantom KFOR, generalom Torstenom Skijakerom, javlja Fonet. Covic je na konferenciji za novinare Demokratske alternative odrzanoj u utorak istakao da ce prilikom sastanka s Hakerupom naglasak biti na "sirenju mera poverenja prilikom resavanja krize na Kosovu, u duhu rezolucije 1244." "Objasnicemo da Koordinacioni centar nije faktor problema, vec faktor resenja. Mi nismo za podelu Kosova. Prica o entitetima iskljucivo je bila u okviru price o jedinstvenom Kosovu", rekao je Ccovic. Prema njegovim recima, Koordinacioni centar podrzava zahteve pritvorenih Srba na Kosovu, jer se na njih neprekidno vrsi politicki pritisak, nemaju pristup telefonu, televiziji i ne primaju posete. "Njihove zalbe su opravdane i mislim da se resenje moze postici za kratko vreme", rekao je Covic. On je naglasio potrebu da se popis interno raseljenih lica obavi "kako treba", optuzivsi "pojedine politicare" da neodmerenim izjavama unose zabunu i narusavaju "nikad potrebnije svesrpsko jedinstvo". Covic je najavio da ce s generalom Skijakerom razgovarati i o daljoj "relaksaciji" Kopnene zone bezbednosti na jugu Srbije, odbacivsi kao netacne "glasine zlobnih pojedinaca" o orocenom povratku nasih snaga na jug Srbije. "Nisu nam postavljeni nikakvi rokovi. Proces na jugu Srbije bice nastavljen kako bismo za nekoliko meseci stvorili uslove za reviziju Kumanovskog sporazuma", rekao je Covic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: