DSS: Ne pregovaramo sa SRS-om

Funkcioneri DSS-a odbacili su danas tvrdnju da ta stranka razgovara sa Srpskom radikalnom strankom o predizbornoj koaliciji.

Izvor: Beta

Subota, 15.03.2008.

18:02

Default images

"Izjava Borisa Tadića da već duže traju razgovori o koaliciji DSS-a i SRS-a najobičnije je obmanjivanje građana. Nije lepo da predsednik Republike obmanjuje građane", rekao je portparol Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović. Prema njegovim rečima, DSS je razgovarao samo sa Novom Srbijom o pravljenju koalicije i na temu ni sa jednom drugom strankom apsolutno nije bilo razgovora.

"To odgovorno tvrdim, a sve drugo je propaganda u koju se upustio Boris Tadić", rekao je Mladenović.

Lončar: Tadić da se izvini građanima

Zoran Lonèar (FoNet, arhiva)
Funkcioner DSS-a Zoran Lončar rekao je da je predsednik Srbije Boris Tadić izneo grubu neistinu kada je rekao da DSS i SRS već duže razgovaraju o pravljenju koalicije.

"Zbog toga bi Tadić morao odmah javno da se izvini građanima Srbije što ih je obmanuo i da povuče svoju izjavu. U protivnom, Srbija će biti jedina zemlja u kojoj je predsednik Republike javno uhvaćen da ne govori istinu i pritom odbija da se izvini građanima", naveo je Lončar.

Upitan da li DSS isključuje mogućnost postizborne koalicije sa SRS-om, Lončar je rekao da se za svako pravljenje postizborne koalicije moraju prvo sačekati rezultati izbora i volja građana.

"Mora se najpre sačekati izborna volja građana, pa tek onda videti na osnovu izborne volje građana i programskih, stranačkih opredeljenja iznetih u izbornoj kampanji ko će i sa kim praviti vladajuću koaliciju u Srbiji", kazao je Lončar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: