Ilić: DSS i NS prirodni partneri

Glavni odbor Nove Srbije odlučio da ta stranka izborima 11. maja nastupi u koaliciji sa Demokratskom strankom Srbije.

Izvor: FoNet

Subota, 15.03.2008.

13:41

Default images

Za tu odluku glasalo je 185 prisutnih delegata. Lider NS-a Velimir Ilić rekao je na konferenciji za novinare posle senice Glavnog odbora da je odlučeno da se na parlamentarne izbore sa DSS-om izađe sa odnosom 30 prema 70.

Ilić je rekao da su NS i DSS u koaliciji zato što imaju zajednički cilj, a to je Srbija u Evropi, ali celovita, sa Kosovom i "dostajanstvena, a ne ponižena, jaka demokratska Srbija, a ne ogrezla u kriminalu i korpupciji". On se založio za iskorenjivanje kriminala i korupcije, ocenivši da se protiv korupcije ne mogu boriti oni koji su najviše korumpirani u Srbiji, a koje nije imenovao.

"Smeta nam što se plasiraju laži, kao što su lagali građane za besplatne akcije i da će se podeliti nešto čega nema, i neki su ucenjivali vladu da donese tu sramnu odluku koja je i doneta", rekao je Ilić.

On je ponovio da su sredstva iz Nacionalnog investicionog plana potrošena i zatražio izveštaj o trošenju tih sredstava i "da se ne prodaje magla".

Ilić je rekao i da za izgradnju puteva po Srbiji neće biti para, jer je potrošeno 2,1 milijarda evra od privatizacije Mobtela, Robnih kuća Beograd i od prodate licence za trećeg mobilnog operatera.

Konferencija za novinare održana je nakon sednice Glavnog odbora NS-a čiji je prvi deo, na kojem je doneta odluka o zajedničkom nastupu na izborima sa DSS-om, bio otvoren za javnost, dok je u nastavku sednica bila zatvorena za javnost.

Tokom sednice, Velimir Ilić rekao je na da se Srbija danas profiliše na jedan patriotski deo i drugi koji je nazvao "politički bućkuriš".

Ilić je, u uvodnom delu, rekao da je logično da NS i DSS nastupe zajedno na izborima, pošto su te dve stranke priorodni partneri.

"Ne mogu ponovo da se prave neozbiljne koalicije i vlada, i ne možemo ponovo da budemo u vladi sa onima koji je ruše. G17 Plus i (lider te stranke Mlađan) Dinkić srušili su tri vlade uzastopno što je destabilizovalo Srbiju", rekao je Ilić.

Ilić je rekao da su predstojeći izbori za Srbiju "biti ili ne biti" i najavio da će zvanična kampanja DSS-NS početi 20. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: