Voz i danas na Kosovu

Voz na relaciji Kraljevo-Zvečan i danas je redovno saobraćao do severa Kosova, potvrđeno je Tanjugu na železničkoj stanici u Zvečanu.

Izvor: Tanjug

Petak, 14.03.2008.

17:48

Default images

Koordinator za železnički čvor "Kosovo Polje" Zoran Bogavac izjavio je Tanjugu da će voz na relaciji Kraljevo-Zvečan-Kraljevo i ubuduće saobraćati po ustaljenom redu vožnje, sa polaskom iz Zvečana u 10:35. On je potvrdio da je pošiljka žita namenjena kosovskom tržištu, koja je dopremljena pre nekoliko dana, i dalje na železničkoj stanici u Zvečanu.

Voz na relaciji Kosovo Polje-Lešak ne saobraća od trenutka kada je Javno preduzeće "Železnice Srbije" saopštilo da preuzima kontrolu nad prugom na severu Kosmeta.

Predstavnici UNMIK-a, koji su ocenili da je takav potez ovog preduzeća kršenje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, saopštili su da saobraćanje vozova srpske železnice na Kosovu bez prethodne dozvole neće biti tolerisano.

"Železnice Srbije" na Kosovu i Metohiji imaju 466 radnika.

U njihovom vlasništvu su 330 kilometara pruge na Kosmetu, 33 železničke stanice, jedan pomoćni voz, 38 različitih lokomotiva, 45 putničkih i više od 600 teretnih vagona.

Ta imovina je, prema Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN, samo predata UNMIK-u na korišćenje, ali se i dalje vodi u vlašništvu "Železnica Srbije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: