Ilić: Radikali su u igri

Velimir Ilić rekao da postoji mogućnost formiranja koalicije sa SRS-om, i da je Vojislav Koštunica kandidat za premijera DSS-a i NS-a.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 13.03.2008.

10:05

Default images

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je da koalicija Demokratska stranka Srbije - Nova Srbija u postizborne koalicije sigurno neće ulaziti sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine, Liberalno-demokratskom partijom i G17 plus, ali nije isključio mogućnost postizborne koalicije sa radikalima.

"Stavićemo rezultate izbora na sto da vidimo kome je koliko narod dao poverenje. Moramo poštovati izbornu volju naroda. Ja ne mogu, niti ću bilo kada reći da sam protiv svog naroda. A ako taj narod bira radikale, onda su oni u igri", kazao je Ilić za današnje Večernje novosti. On je rekao da definitivno neće sa LSV-om, LDP-om i strankom G17 plus, za koju je naveo da je dve vlade "razbila", i da - ako na listi Demokratske stranke budu G17 plus ili Čanak - onda sigurno neće ni sa njima praviti vladu.

Kako je naveo, praviće vladu sa partnerima koji garantuju da neće da krše Ustav Srbije, da nisu za samostalno Kosovo i da neće u Evropu bez Kosova.

Ilić je kazao i da će Koštunica biti kandidat za premijera kolacije DSS-NS.

Prema njegovim rečima, netačni su navodi da je Koštunica, pre nego što je objavio kraj koalicije, razgovarao i sa SRS-om o formiranju vlade i da je to SRS odbio.

"To nije tačno. Niti smo pregovarali, niti su radikali odbili", rekao je Ilić i naveo da je bilo je razgovara sa DS-om da se G17 plus izbaci iz Vlade.

"Mnogi ministri DS-a su mi govorili da su spremni da G17 plus izađe iz Vlade, a Socijalistička partija Srbije podrži manjinsku vladu", rekao je Ilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: