Ivanko: UNMIK nadležan za izbore

Portparol UNMIK-a Aleksandar Ivanko rekao je danas da je UNMIK jedina vlast koja odlučuje o izborima na Kosovu.

Izvor: Beta

Sreda, 12.03.2008.

14:56

Default images

Ivanko je na konferenciji za novinare kazao, povodom vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji, da izbori "nisu proglašeni" na teritoriji Kosova. "Mi ćemo povodom toga tesno sarađivati sa partnerima - Kontakt grupom i štabom u Njujorku", naveo je portparol UNMIK-a.

Ivanko je pozdravio izjavu ministra spoljnih poslova Srbije Vuka Jeremića da Rezolucija 1244 UN mora da bude poštovana u celini jer je to jedini način da se spreči pogoršanje situacije na terenu.

Prema njegovim rečima, to znači da Srbija poštuje posebne carinske zone na Kosovu i da će pomoći da UNMIK carina bude ponovo uspostavljena na punktovima na severu Kosova.

Ivanko je naveo da UNMIK očekuje da Srbija prekine podršku bilo kakvim paralelnim strukturama, kao i da Vlada Srbija pomogne da se svi srpski predstavnici iz Kosovske policijske službe vrate na posao.

Odgovarajući na pitanje da li UNMIK poštuje Rezoluciju 1244 i da li ispunjava svoje obaveze, posebno kada je u pitanju status Kosova, Ivanko je ponovio da UN nemaju stav povodom jednostranog proglašenja nezavisnosti i da države pojedinačno odlučuju o tome.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: