Voz iz Kraljeva stigao u Zvečan

Nakon skoro devet godina, voz iz centralne Srbije stigao je danas u železničku stanicu Zvečan, na severu Kosova.

Izvor: Tanjug

Sreda, 12.03.2008.

12:55

Default images

Time je na relaciji Kraljevo - Zvečan uspostavljen saobraćaj u organizaciji Javnog preduzeća "Železnice Srbije". Koordinator za železnički čvor "Kosovo Polje" Zoran Bogavac izjavio je da je teretni voz, koji je jutros stigao na sever Kosova, dovezao žito za potrebe kosovsko-metohijskog tržišta.

"Dogovora između predstavnika UNMIK-a i Železnica Srbije nema, mi očekujemo da se oni jave kako bismo se dogovorili oko dalje saradnje", rekao je Bogavac.

On je dodao da je današnja pošiljka iznuđena na zahtev stanovništva sa juga.

"Mi smo imali razumevanja i izvršili to što su oni tražili od nas malo na naš rizik, bez dogovora", istakao je Bogavac.

Prema njegovim rečima, putnički saobraćaj sa centralnom Srbijom još nije uspostavljen.

Uprava "Železnica Srbije" zatražila je od predstavnika UNMIK-a pre nekoliko dana na sastanku u Beogradu da njeni vozovi saobraćaju iz centralne Srbije do Zvečana, a UNMIK je odbacio takav zahtev.

Zbog spora "Železnica Srbije" i UNMIK železnica, voz iz Kosova Polja ni danas, deveti dan za redom, nije krenuo prema Lešku, krajnjoj stanici na severu Kosova i Metohije.

Železnička linija Kosovo Polje - Lešak jedna je od najsigurnijih veza Srba iz centralnog Kosova sa severom pokrajine i centralnom Srbijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: