I danas protest radnika pravosuđa

Radnici pravosudnih organa srpske nacionalnosti i danas su protestovali u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

Izvor: Tanjug

Utorak, 11.03.2008.

14:43

Default images

Oni su protestovali ispred ulaza u zgradu UNMIK-ovog Opštinskog i Okružnog suda, odakle su isterani dolaskom UNMIK-a i Kfora u Pokrajinu, posle NATO bombardovanja SRJ 1999. godine. Nešto posle 8 sati okupljeni građani i radnici pravosudnih organa parkirali su dva bagera ispred glavne kapije UNMIK-ovog Opštinskog i Okružnog suda, gde su nalazile i jake snage policije UNMIK-a.

Član srpskog pravosudnog pregovaračkog tima Miodrag Ralić rekao je da će se protesti radnika pravosudnih organa nastaviti sve do ispunjenja njihovih zahteva.

"Ovo nije zgrada ministarstva Kosova, ovo je zgrada pravosuđa Srbije. Po svim međunarodnim pravima, čak i po Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti, ovo je sastavni deo Srbije", rekao je Ralić.

Međunarodni predstavnici se već devet godina ponašaju neodgovorno i ovakvim pokušajima žele da nas iscrpe, rekao je on i dodao da su građani i radnici pravosuđa došli "do zida".

"Mi imamo dovoljno vremena, imamo podršku države Srbije, i istrajaćemo u našim legitimnim zahtevima. Ako se međunarodnoj zajednici i ljudima u Prištini, koji navijaju za nezavisno Kosovo, isplati da vlada bezakonje na jednoj i drugoj strani, neka izvole", poručio je Ralić.

Tokom protesta vladala je napeta atmosfera, ali je skup završen mirno i bez incidenata.

U zgradama Opštinskog i Okružnog suda u Kosovskoj Mitrovici do juna 1999. godine radilo je oko 200 Srba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: