SEKRETARIJAT IO SPS RUKOVODI PARTIJOM

Izvor: B92

Nedelja, 05.08.2001.

08:54

Default images
Clanovi Glavnog odbora Socijalisticke partije Srbije obrazovali su u subotu Sekretarijat Izvrsnog odbora koji ce organizovati i koordinirati rad partije, a ciji su clanovi potpredsednici SPS. Potpredsednik socijalista Zivadin Jovanovic rekao je da je donosenje ovakve odluke doprineo jacanju i jedinstvu stranke. On je na konferenciji za novinare obavestio da je na Glavnom odboru odluceno i da delegacija SPS polovinom avgusta poseti Slobodana Milosevica u Haskom tribunalu. Jovanovic je saopstio i da se Milosevic u subotu telefonom obratio clanovima Glavnog odbora: “Sustina njegove poruke je u insistiranju na potrebi jacanja jedinstva SPS, druga poruka je bila da je neophodno jacanje odgovornosti za izvrsavanje politike SPS onako kako je definisana nasim programskim osnovama i u drugim dokumentima. Predsednik Milosevic je, pored ostalog, rekao i ovo: Potrebna je jasna svest o tome i ucvrscivanje jedinstva partije na njenom programu i jacanje jedinstva svih patriotskih snaga, jacanje jedinstva naseg naroda. Za to se mora biti sa narodom i u narodu, u sluzbi narodnih interesa. Drukcije se ne moze odbraniti ni sloboda ni nezavisnost zemlje”.

Generalni sekretar SPS Zoran Andjelkovic rekao je da je Slobodan Milosevic uputio zamerke na rad Branislava Ivkovica. Andjelkovic je dodao i da su clanovi Glavnog odbora kritikovali izvesne Ivkoviceve poteze i izneo primere: “Bane se, na primer, predstavio kao potpredsednik SPS pre nego sto ga je Glavni odbor predlozio, onda ga je Slobodan Milosevic predlozio za potpredsednika, to ne moze u nasoj partiji. Na nase upozorenje da ne odlazi 27. van zemlje, da budem iskren, cak sam rekao – Bane, ja sam tesko mogao da objasnim da sam bio u bolnici, a bio sam u Beogradu i morao sam da objasnjavam clanstvu da nisam namerno otisao da se operisem, nemoj da odes pa nesto da se desi, nece moci da te opere ni Sava ni Dunav. Bane je otisao mimo stava rukovodstva, tacnije receno suprotno stavu Ivice i Zike i mog stava oi sve te kriticke primedbe su iznete Banetu”, rekao je Andjelkovic, prenosi B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: