"Iran se ne šali"

Iranski predsednik Mahmud Ahmadinežad izjavio je da Savet bezbednosti neće uticati na odlučnost Irana da nastavi svoj nuklearni program.

Izvor: Beta

Subota, 23.02.2008.

22:00

Default images

"Neka usvoje rezolucije za narednih 100 godina. To ništa neće promeniti", rekao je Ahmadinedžad za iransku državnu televiziju. Prema njegovim rečima, "u interesu" je velikih sila da promene ponašanje.

"Ako neće da vrate dosije o iranskom nuklearnom programu Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju, neka ga drže u Savetu bezbednosti dok se ne umore", poručio je iranski predsednik.

Ahmadinedžad je, takođe, zapretio zemljama koje nameravaju da podrže inicijativu za uvođenje novih sankcija Iranu.

"Ako nastave, mi imamo plan. Sve zemlje... evropske ili ne, treba da znaju da ćemo preduzeti ozbiljne mere u cilju odmazde", poručio je Ahmadinedžad, upozoravajući da se "Iran ne šali".

"Ako se ljute, neka popiju čašu hladne vode", poručio je iranski predsednik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: