"Vanredni izbori sve izvesniji"

Vladajuća koalicija samo odlaže ono što je neizbežno - raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, kaže Vladimir Goati.

Izvor: Tanjug

Subota, 23.02.2008.

14:23

Default images

Predsednik "Transparentnosti Srbija" je u intervjuu Blicu izjavio da je sadašnja situacija samo kupovina vremena do novih izbora i dodao da su partije vladajuće koalicije do sada iskoristile sve snage da Vlada opstane i da je ona još na okupu, jer ne postoji realna procena kada bi izbori trebalo da se održe.

Goati je naveo da Vlada ima "urođen problem jer je njen šef iz stranke koja nema većinu u Vladi i postoji nesrazmera između njene izborne snage i snage koju ima u državnom aparatu".

"Rascep koji će Vlada teško prevazići ogleda se u dilemi da li bi jaka i stabilna Srbija, član EU, bolje branila interese oko očuvanja Kosova, od Srbije koja bi bila stalan činilac remećenja stabilnosti u regionu", rekao je Goati.

Prema njegovim rečima, to što je Kosovo proglasilo nezavisnost ne bi trebalo bitnije da utiče na promenu odnosa snaga na političkoj sceni Srbije, posle vanrednih parlamentarnih izbora.

Goati smatra da bi formiranje paralelne skupštinske većine, koju je SRS predložio DSS-u, značilo formiranje manjinske vlade koja bi Srbiju uvela "u novo olujno razdoblje."

"To bi podrazumevalo da DS i G17 plus izađu iz Vlade, za Srbiju bi to značilo zamrzavanje stanja na političkoj sceni, koje bi potenciralo unutrašnje sukobe, a život građana učinilo još neizvesnijim i nesigurnijim", rekao je Goati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: